De Loods Meubelen
Shield Icon
90% van 700+ producten op voorraad
Customize Icon
Specialist in maatwerk
Pricetag Icon
Kwaliteit voor scherpe prijzen
Star Icon
Gemiddelde beoordeling 9.4 op Google

Meestgestelde vragen bij

de Loods Meubelen

Informatie over onderhoud

Teakhout is een 100% massief natuurproduct met alle natuurlijke kenmerken van dien. Bij teak kan er daarom sprake zijn van kleur-, nerf- en structuurverschillen. Tevens is het mogelijk dat het hout blijft ‘doorwerken’ en dat teakhouten meubelen na verloop van tijd kleine barstjes of haarscheurtjes gaan vertonen. Deze kenmerken horen gewoon bij teak. Net als slijtage door normaal gebruik vallen ze niet binnen de normale garantievoorwaarden.

Heeft u een vraag over het onderhoud van uw teakhouten meubel? Vind uw antwoord hieronder tussen de veelgestelde vragen!

Onderhoud
Retourneren
Houtsoorten

Veelgestelde vragen over onderhoud

Hoe moet ik mijn luchtvochtigheid in de gaten houden? Hoe kan ik scheuren voorkomen?

Houdt u luchtvochtigheid in de gaten. Bij een te lage luchtvochtigheid kan het gebeuren dat uw teakhouten of suar meubel gaat werken en scheuren of barstjes gaan vertonen. Zorg dat u luchtvochtigheid 50-60 % is. Eventueel bakjes water aan de verwarming, bakjes in uw kast maar ook regelmatig ventileren en u vloer vrij nat dweilen helpt aan een goede luchtvochtigheid. U kunt het teakhout beschermen.

Hoe kan ik mijn teakhouten meubels het beste verzorgen?

Er zijn 4 verschillende manieren om teak meubels te verzorgen:

1. Niets doen (dat kan prima met teakhout!).

2. De meubelen verzorgen met Teak Finish. Dit is een blanke finish op waterbasis. Deze finish is flinterdun en veroorzaakt nauwelijks een verschil in kleur. Het meubelstuk krijgt een iets warmere uitstraling en zal niet uitdrogen. Teak Finish is eenvoudig met een doek of lakroller op een meubelstuk van geschaafd teak aan te brengen. Bij ruw of grof teakhout kunt u het beste een langharige schilderskwast gebruiken.

3. Woodcare gebruiken om de meubels te verzorgen. Dit is een universeel hout-verzorgingsproduct. Woodcare zorgt voor een flinterdunne zijdeglans. Daarnaast zorgt het voor voeding en een perfecte bescherming van het meubelstuk. Woodcare houdt (minimale) vlekken tegen. Woodcare is eenvoudig met een doek of lakroller op een meubelstuk van geschaafd teak aan te brengen. Bij ruw of grof teakhout kunt u het beste een langharige schilderskwast gebruiken.

4. Bent u op zoek naar stevige bescherming van uw meubel? Dan kunt u het meubelstuk behandelen met de matlak Skylt. Deze lak wordt ook voor scheepsdekken, die meestal van teakhout zijn, gebruikt. De lak is kleurloos maar kan wel een grijzige, doffe uitstraling achterlaten. Dat is zeker niet lelijk, maar zorgt er wel voor dat je meubelstuk een minder natuurlijke uitstraling krijgt. Breng de lak met een lakroller aan op het meubelstuk. De goede bescherming tegen vlekken maakt deze behandeling ideaal voor een huishouden met kinderen!

Hoe voorkom ik haarscheuren in de teakhouten meubelen?

Bij een te lage luchtvochtigheid kan het gebeuren dat uw teakhouten meubelen gaan werken en scheurtjes of barstjes gaan vertonen. Het is aan te bevelen om een hygrometer aan te schaffen waarmee u de luchtvochtigheid kunt meten (50-60% is gewenst).

Met een luchtbevochtiger kunt u een te lage luchtvochtigheid verhogen. Ook kunt u eventueel waterbakjes aan uw verwarming bevestigen of daar waar mogelijk kleine bakjes water in of onder uw meubel plaatsen.

Let wel: teakhout is een natuurproduct.

Ik wil mijn meubel verven of opknappen, maar hoe weet ik hoe het hout is behandeld?

Gewoon door een kopie van de bon naar ons te mailen , dan kijken wij mee naar hoe u het beste te werk kan gaan.

Schuur met een stukje schuurpapier (korrel 120 of lager) een stuk van het meubel af. Slibt het schuurpapier dicht? Dan is het waarschijnlijk behandeld met was. Komt er tijdens het schuren alleen maar stof vanaf? Dan is het hout waarschijnlijk afgewerkt met lak, olie of niets. Om dat te testen kunt u een druppel water op het meubelstuk laten vallen. Als het water op het oppervlak blijft liggen is het behandeld met olie of lak. Als er in plaats daarvan een plek ontstaat (die weer verdwijnt als het is opgedroogd) heb je te maken met onbehandeld teakhout.

Hoe kan ik mijn teakhouten meubel het beste schuren?

Teakhout schuren is alleen mogelijk als het gaat om massief hout. Fineer schuren is niet mogelijk maar bij teak komt fineer weinig voor.

Is het meubelstuk onbehandeld? Dan kunt u dit lichtjes met de hand opschuren met een stukje schuurpapier (korrel 120 of lager).

Is het hout behandeld met olie of was? Dan kunt u het beste een muis- of bandschuurmachine gebruiken.

Hoe kan ik vlekken uit mijn teak tafel verwijderen?

Bij onbehandeld teak en vetvlekken op de tafel, de gehele tafel nat afnemen met heel heet water. Of een klein beetje ammoniak in het water doen . De tafel wordt hierdoor wel lichter.

Hoe zit het met garantie?

Wij geven geen geld retour. Garantie kan alleen met het laten zien van de bon. Zonder bon kunnen wij helaas niks voor u betekenen. Op sales artikelen zit GEEN garantie.

Kan een maatwerk artikel geretourneerd worden?

Nee maatwerk artikelen kunt u niet retourneren.

Hoe kan ik een artikel retour sturen?

U kunt het artikel terug brengen in de winkel binnen 14 dagen.

U kunt een pakket op eigen kosten terugsturen via een pakketpunt.
Stuur het pakket, goed ingepakt, wij raden aan om foto’s te nemen, stuur het pakket naar:

DE LOODS MEUBELEN
Wiekenweg 3
2387 Baarle Hertog
België

Bewaar uw verzendbewijs en mail ons dat u het artikel heeft retour gezonden. Pak het artikel goed in, alleen onbeschadigde artikelen worden aangenomen.

U moet meenemen naar de winkel
– Neem de bon mee
– Het artikel moet in goede staat zijn

Meer informatie over eikenhout

Tekst volgt

Meer informatie over suarhout

Suar hout is afkomstig van de tropische boom Saman Samanea. Dit wordt ook wel de Monkey pod of Rain Tree genoemd. Suar is een snelgroeiende tropische houtsoort, dat wel 1.5 meter per jaar groeit. Het hout heeft een typerende uitstraling van willekeurige verstrengelde nerven, waardoor een prachtige kleurschakering ontstaan is. De boom kenmerkt zich door een paraplu-vormig bladerdak en kan 15 tot 25 meter hoog worden. Suar is geen bedreigde houtsoort in Indonesië. Doordat de meubelen van suar hout 8 tot 10 cm dik zijn en vaak uit een stuk bestaan is het bijna onmogelijk dat het hout niet gaat werken. Dit is navenant aan het hout. Dit uit zich in scheuren in het hout. Bij grote scheuren is dit eventueel op te vullen met vloeibaar hout of epoxy. Gezien de lage luchtvochtigheid in ons land en met name in de winter zal het hout eerder scheuren dan in de zomer. Dit kan al binnen een paar weken na levering.

Meer informatie over teakhout

Teak hout is een 100 % massief natuurproduct met alle natuurlijke kenmerken van dien. Bij teak kan er daarom sprake zijn van kleur-nerf en structuurverschillen. Teak in een hardhout-soort afkomstig van de boom Tectona Grandis en is een veelgebruikte houtsoort in de meubelbranche voor binnen en buiten meubels. Teakhout is een prachtig product met een warme uitstraling. Teak heeft een eigen karakter. Rustig en licht of juist donker en een stoere look. Teakhout kan blijven doorwerken en na verloop van tijd kleine barstjes of haarscheurtjes gaan vertonen. Deze kenmerken horen gewoon bij teakhout. Net als slijtage door normaal gebruik vallen ze niet binnen de normale garantievoorwaarden. Heeft u een vraag over het onderhoud van uw teakhouten meubels? Vind uw antwoord tussen de veelgestelde vragen.

Meer weten?

Meer weten over het onderhoud van teakhouten meubels? Kijk dan eens tussen onze blogs vol met tips over onderhoud.

Heeft u toch nog geen antwoord op uw vraag kunnen vinden en dan kunt u contact met ons opnemen voor het beste advies. Neem contact op via ons contactformulier of mail naar info@deloodsmeubelen.nl.